Online seminar

“Een online seminar organiseren?
Ontdek wat het je bedrijf oplevert!”

Houdt jouw bedrijf regelmatig seminars? Overweeg dan eens een online seminar! Een online seminar (webinar) is een seminar via internet. Een online seminar organiseren heeft veel voordelen en is vaak ook nog betaalbaarder dan een seminar op locatie. Doe je het samen met Yourwebinar? Dan ben je verzekerd van de beste voorbereiding en technische begeleiding én het beste resultaat.

De voordelen van een online seminar

Bij de organisatie van een seminar op locatie komt veel kijken. Het huren van een geschikte locatie, het regelen van koffie, thee en soms lunch of diner. Op hoeveel deelnemers reken je vooraf, en hoeveel daarvan komen er opdagen? Best vervelend als je een grote zaal hebt gehuurd die uiteindelijk maar half gevuld is.

Voor jou als organisator heeft een online seminar grote voordelen:

    • Lagere kosten (geen zaalhuur en kosten voor eten en drinken)
    • Flexibel aantal deelnemers (niet afhankelijk van de zaalgrootte)
    • Inschrijving, betaling, bevestiging en follow-up te automatiseren in efficiënte workflow
    • Meer interactiemogelijkheden tijdens de presentatie
    • Video-opname van het online seminar mogelijk
    • Bereik de doelgroep live én achteraf

Ook voor de deelnemers heeft een online seminar voordelen:

    • Geen reistijd, dus makkelijker in te passen in de werkdag
    • Geen reiskosten en parkeerkosten
    • Online seminar te volgen op elk internetapparaat
    • Presentatie beter te volgen dan achter in een grote zaal
    • Mogelijkheid om de presentatie later (nogmaals) te bekijken

Een online seminar organiseren

Bij Yourwebinar helpen we je graag om jouw online seminar professioneel te organiseren en maximaal resultaat eruit te halen. Het online seminar kan plaatsvinden in onze volledig ingerichte webinarstudio in Diemen of op de locatie van jouw keuze.

Stap 1. De voorbereiding

Via onze software Control Your Webinar maak je je eerste online seminar aan in de webinaromgeving. Bepaal de datum en tijd, en pas de webinaromgeving volledig aan naar jouw smaak of huisstijl, van het inschrijfformulier en de communicatie uitingen tot de evaluatie. Dan is het tijd om je deelnemers uit te nodigen. Na registratie via het inschrijfformulier ontvangen zij automatisch een e-mailbevestiging inclusief de toegangslink.

Stap 2. De live-uitzending

Het is zover: de sprekers zitten klaar, de camera loopt en de presentatie begint! Tijdens het online seminar kun je naast geluid, video en presentatieslides ook geavanceerde en interactieve elementen gebruiken, zoals polls, een chatfunctie en speciale aanbiedingen. Verder kun je je bureaublad delen, applicaties via een smartphone of tablet laten zien of gebruikmaken van live video. 

Stap 3. De follow-up

Een online seminar levert veel bruikbare data op, zowel van de ingeschreven deelnemers als van het webinar zelf. Hiermee kun je potentiële leads benaderen en conversies vergaren. En je kunt de digitale opname van het webinar delen met je doelgroep. Zo bereik je een nog groter publiek!

Kosten online seminar

Bij Yourwebinar heb je al een compleet verzorgd webinar vanaf 1.199 excl. btw. 

Ontdekken wat een online seminar jouw bedrijf kan opleveren? Bel ons op 020-63 69 178 om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over online seminars >