Hoe organiseer je een webinar?

Webinars worden steeds populairder, dat merken wij bij Yourwebinar ook! Jij wilt met je bedrijf ook een webinar organiseren, maar waar moet je beginnen? Wij helpen je op weg met handige tips voor het organiseren van een webinar. Een goed begin is immers het halve werk!

 

Net als bij het schrijven van een tekst is het voor het organiseren van een webinar of videoproductie fijn om een richtlijn te hebben. Wij hebben het al vaker gedaan, dus we weten waar we het over hebben. En we besparen je graag wat tijd en moeite!

 

 

Maak je webinar specifiek

 

De eerste stap bij het organiseren van een webinar is dat je duidelijk voor ogen moet hebben wat je met het webinar wilt bereiken. Begin dus met het concreet maken van je idee en het vaststellen van je doelgroep en het doel van je webinar. Wil je bijvoorbeeld deelnemers activeren, bestaande gebruikers van je product informeren of een nieuw product demonstreren? Kies een doel dat past bij de doelgroep die je met het webinar wilt aanspreken. Zodra het doel van het webinar duidelijk is, kun je er een onderwerp bij kiezen. Het is belangrijk dat dit onderwerp specifiek en duidelijk is. Verwerk het onderwerp in de titel van je webinar, zodat de deelnemers weten wat ze kunnen verwachten.

 

 

Het juiste tijdstip

 

Als je het idee voor het webinar hebt uitgewerkt, kun je een datum en tijd kiezen voor het live webinar. Voor een succesvol webinar is het belangrijk een goed tijdstip te kiezen. Houd bij het kiezen van een datum en tijd altijd je doelgroep in gedachten. Het is voor een webinar immers essentieel dat het interactief is. (Wil je wél een video maken, maar is interactie niet nodig? Denk dan eens aan een videoproductie!) Wil je een webinar geven op een rustig tijdstip? Kies dan voor 10.00 uur ’s ochtends of 16.00 uur ’s middags. Je kunt er ook voor kiezen een lunchwebinar te geven. Bedenk wel dat de doelgroep tijd reserveert en tijdens een eventuele uitloop geen extra tijd heeft voor het webinar.

 

 

Volg deze 5 stappen

 

Je weet waar het webinar over gaat, je weet wanneer je het webinar wilt laten plaatsvinden… Nu is het tijd voor de echte organisatie van het webinar. De planning, promotie en presentatie, maar bijvoorbeeld ook de evaluatie. Voor het organiseren van je webinar kun je de stappen beschreven in de infographic volgen. Door het volgen van deze vijf stappen ben je klaar voor je eerste webinar!

 

Webinar organiseren

 

Ben je klaar voor de eerste stap? Neem dan contact met ons op via info@yourwebinar.nl of 020 – 636 91 78. 

6 september 2018 door Yourwebinar