Het inzetten van een webinar als trainingsinstrument

14 mei 2018 door Yourwebinar

Organiseer je regelmatig trainingen of workshops voor je organisatie? Of wil je gaan beginnen met het trainen van je werknemers? Het is mogelijk om door middel van een webinar een training of workshop live uit te zenden. Tijdens de live uitzending kun je doelgroep vragen stellen, maar geeft het jou ook de mogelijkheid om de kennis van je publiek te testen. Daarnaast kun je ook de identiteit van je organisatie behouden. Een webinar biedt enorm veel voordelen!

 

Webinar als trainingsinstrument

 

Interactieve opties

Bij een webinar is het mogelijk om de interactie met je publiek aan te gaan. Dit kan middels poll- en chat vragen vanuit de presentator. Daarnaast krijgen deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen gedurende het webinar. Deze vragen kunnen door middel van het chatveld worden gesteld.

 

Ondanks dat deelnemers niet live aanwezig zijn bij de training of workshop biedt een webinar veel mogelijkheden. Dankzij de interactieve opties heeft zowel de deelnemer als presentator de mogelijkheid om contact met elkaar te hebben.

 

Test de kennis

Ondanks dat je de deelnemers niet fysiek kunt zien is het wel mogelijk om de kennis van deelnemers te testen. Zo kan er na afloop van het webinar middels een call-to-action button een kennistoets worden geactiveerd.

 

Zodra de deelnemers op de link klikt opent er een vooraf ingestelde link met daarin de gewenste vragen. Deze vragen kunnen op de door jou gewenste pagina worden weergegeven.

 

Aan de hand van een kennistoets kun je testen wat deelnemers hebben begrepen van het webinar. Maar ook wat deelnemers niet begrepen, en wat ze graag voor de volgende keer anders zouden willen zien.

 

De call-to-action button kan niet alleen als kennistoets maar ook als evaluatieformulier worden gebruikt. De mogelijkheden van een call-to-action button zijn divers!

 

Een kleine vergoeding

Geef je tijdens de live training of workshop unieke informatie? Of wil je ervoor zorgen dat de trainingen een bepaald karakter krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om de webinars tegen een vergoeding aan te bieden.

 

Je kunt de hoogte van de vergoeding zelf bepalen. Wil je voor ieder apart webinar een vergoeding vragen, of voor een webinar reeks? De keuze is aan jou. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes, zodat je zeker weet dat je alles uit je webinar kunt halen.

 

Beperkte beschikbaarheid

Tijdens een training wil je de mogelijkheid hebben om je deelnemers te leren kennen. Je kunt dan ook vooraf bepalen wie je wel en niet uitnodigt voor de webinar trainingen. Ook zou je een maximaal aantal deelnemers kunnen vaststellen.

 

Het kiezen voor een grote of kleine doelgroep is aan jou als organisatie. WIl je een groot publiek bereiken? Of wil je er juist een beperkt aantal deelnemers goed leren kennen?

 

Een webinar biedt de mogelijkheid om deze ook on demand aan te bieden. Zo kun je tijdens de live uitzending een vastgesteld publiek bereiken, en na afloop van het webinar de gehele doelgroep door middel van de registratie.

 

Optimaliseer je kwaliteit

Ga je voor het eerst een training via een webinar organiseren? Het is goed om vooraf een aantal voorbeelden van webinars te bekijken. Enkele succesvolle webinars, en hoe je deze organiseert vind je hier.

 

Ook kun je als voorbeeld de webinar trainingen van Frankwatching volgen. Deze geven een goed voorbeeld van hoe een training eruit ziet, en hoe je een training middels een webinar kunt vormgeven.

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.