Webinar organiseren: stap voor stap

9 augustus 2017 door Yourwebinar

 

Met een webinar is het mogelijk om vanaf één locatie voor een grote doelgroep een interactieve presentatie te geven. Toch klinkt het vaak moeilijker dan het is: een webinar organiseren. Om tijd te besparen is het belangrijk om te weten waar je mee moet beginnen. Een goed begin is immers het halve werk!

 

Een webinar specifiek maken

Heb je het idee om een webinar te organiseren? Maak dan je idee specifiek en begin met het vaststellen van een doel. Wat wil je bereiken met een webinar? Wil je deelnemers activeren, informeren of wil je een product demonstreren? Kies een doel die past bij de doelgroep die je met het webinar wilt aanspreken. Zodra het doel van het webinar duidelijk is, kun je een onderwerp kiezen die hierbij aansluit. Kies een specifiek en helder onderwerp, waarbij de titel het webinar dekt.

 

Het juiste tijdstip

Nu je het doel en onderwerp van het webinar hebt vastgesteld, kun je een datum en tijd kiezen. Houd bij het kiezen van de datum en tijd rekening met de doelgroep. Wil je een webinar geven op een rustig tijdstip? Kies dan voor 10.00 uur of 16.00 uur in de middag. Of kies je ervoor om een lunch webinar te organiseren? Houd er rekening mee dat de doelgroep de tijd reserveert en tijdens een eventuele uitloop geen extra tijd heeft voor het webinar.

 

Infographic

Zodra het idee voor een webinar specifiek is en vaststaat in de agenda, is het tijd voor de organisatie van het webinar. De planning, promotie en presentatie, maar ook de evaluatie. Voor het organiseren van een webinar kun je de stappen beschreven in de infographic volgen. Door het volgen van deze vijf stappen ben je klaar voor je eerste webinar!

 

Webinar organiseren infographic | Yourwebinar

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78. Of lees hier onze blog over de training op maat ‘Webinar organiseren’.