Een webinar bij jou op kantoor

9 januari 2018 door Yourwebinar

 

In de ochtend je vertrouwde route naar kantoor fietsen, en tijdens de lunch een webinar presenteren? Dankzij onze mobiele studio wordt de afstand tussen jou en één webinar nog kleiner! Wij komen naar de locatie die jij als achtergrond wenst. Of dit nu een laboratorium, vergaderruimte of presentatiezaal is. Jij regelt de presentatie, en wij doen de rest!

 

Webinar op locatie - Yourwebinar

 

Voorbereiding van een webinar

Bij een webinar op locatie liggen de verhoudingen van de organisatie net iets anders dan bij een webinar in onze studio. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de internetsnelheid. De internetsnelheid is belangrijk voor de live uitzending van het webinar. Je wilt natuurlijk geen schokkende beelden, slechte kwaliteit of haperend geluid! Wil je een webinar op locatie organiseren? Zorg er dan voor dat de gewenste locatie over een 10 mb/s internet snelheid beschikt. De internetsnelheid van de gewenste locatie kun je hier testen.

 

Ook is het belangrijk om na te denken over de geluidsoverlast. Is de omgeving luidruchtig? Zet de omgeving van het webinar gedurende het webinar af. Is dit niet mogelijk? Of heb je dan nog steeds last van geluidsoverlast? Overweeg om een andere locatie te kiezen! Wanneer je helaas niet over een geschikte locatie beschikt, is het mogelijk om een webinar te organiseren in onze webinar studio in Amsterdam. In de studio beschikken wij over een green screen. Hierdoor zijn de opties voor het personaliseren van de achtergrond toch een optie!

 

Het live webinar

De dag van het webinar! Je bent vanmorgen zoals altijd rustig naar kantoor gereisd, maar vandaag staat er een webinar op de planning. Dat zal toch iets anders zijn dan een ‘normale’ werkdag! Wij zullen er dan ook al op tijd zijn om onze apparatuur klaar te zetten. Tijdens onze opbouw kun jij gewoon mails en telefoontjes blijven behandelen! Wij regelen de techniek en testen de internetsnelheid. Jij hoeft je nergens druk over te maken.

 

Minimaal een uur voor het webinar zullen we samen met jou het gehele webinar doorlopen. Zo kun je de teksten en de presentatie nog even goed doornemen. Een webinar is toch echt iets anders dan een presentatie voor publiek! Na de doorloop heb je nog rustig de tijd om een kopje koffie te drinken, je teksten door te nemen en de laatste dingen klaar te maken. Is de voorbereidingstijd voorbij? Dan zullen wij langzaam onze posities gaan innemen. Klaar voor uitzending? Wij tellen af en jij start!

 

De uitzending is afgelopen

Een voordeel van een webinar op locatie is, dat je gelijk weer aan het werk kunt! Geen gedoe met reizen, en je kunt vragen naar aanleiding van het webinar direct beantwoorden. Zodra jij weer achter je bureau zit, gaan wij afbouwen. Wij verzamelen al onze apparatuur en vertrekken terug naar onze studio. Ondertussen zal onze software een automatische evaluatie verzenden naar de deelnemers. Jij hoeft nergens meer aan te denken!

 

Klinkt een webinar op locatie als muziek in de oren, of twijfel je nog? Kijk eens naar onderstaande infographic of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

webinar op locatie

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.