De mogelijkheden van Screen Capture

27 november 2017 door Yourwebinar

 

De werking van een applicatie laten zien, of de opties van een ingewikkeld systeem delen? Screen Capture geeft de mogelijkheid om je beeldscherm te dupliceren tijdens een webinar. Zo kun je bij het een software demonstratie informatie duidelijker in beeld brengen, en kun je direct in praktijk zien hoe een werkwijze verbeterd kan worden. De waarde van Screen Capture wordt steeds groter!

 

Screen Capture - Yourwebinar

 

Voorbeeld webinar

Wanneer je nog niet bekend bent met Screen Capture, is het verstandig om eerst een voorbeeld webinar te bekijken. Neem een kijkje bij het webinar SharePoint die Learnit Training bij ons organiseerde. In het webinar is te zien hoe het beeldscherm met de SharePoint omgeving wordt gedeeld. Ook is de informatie overzichtelijk te volgen is via het gedupliceerde scherm. Het webinar is slechts een voorbeeld. Er zijn nog veel meer verschillende mogelijkheden met Screen Capture.

 

Format keuze

Bij Screen Capture zijn er verschillende opties en formats mogelijk. Wil je het desktop beeld volledig in beeld? Of wil je naast je beeldscherm nog de presentator? Screen Capture geeft de mogelijkheid tot veel verschillende formats. Zou je de presentator naast je gedeelde desktop scherm willen? Ook dan zijn er verschillende opties. Een klein scherm van de presentator links in beeld, of juist rechtsboven? Of wil je de presentator groot in beeld en je desktop scherm klein? De keuze is aan jou! Daarnaast is het gebruik van een Powerpoint naast Screen Capture geen probleem. Binnen een simpele klik kan onze technici schakelen tussen de verschillende beelden en formats.

 

Bij ons is het mogelijk om een webinar met green screen te organiseren. Dit maakt de mogelijkheden van Screen Capture nog groter! Wil je voor je desktop beeldscherm staan, of wil je deze juist naast je? Ook is het mogelijk om de achtergrond op te splitsen in een Powerpoint en je desktop beeld. Wij werken met verschillende formats die makkelijk zijn in gebruik. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat wij een eigen persoonlijk format te ontwerpen. Bij Screen Capture hoeft er voor de presentator en host niks aangepast te worden. Op deze manier kan een presentatie precies blijven zoals geoefend. Jij regelt de presentatie, wij doen de rest!

 

Powerpoint vs. Screen Capture

Nu je een beeld hebt van Screen Capture is het tijd om na te denken over hoe jij Screen Capture kunt inzetten. Hoe wil je het gaan gebruiken, en is Screen Capture voor jou eigenlijk een toevoeging? Het inzetten van Screen Capture is leuk, maar moet wel efficiënt zijn! Wil je slechts enkele voorbeelden laten zien? Kies er dan voor om deze voorbeelden vast te leggen door middel van een printscreen, afbeelding of video. Op deze manier kun je de voorbeelden gemakkelijk gebruiken in je PowerPoint presentatie, en is de schakeling naar Screen Capture geen toevoeging. Twijfel je nog tussen of Screen Capture geschikt is voor jouw webinar? Maak je keuze door middel van onderstaande infographic!

 

Screen Capture | Yourwebinar

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.