3 voordelen van een green screen

23 januari 2018 door Yourwebinar

 

Een green screen geeft de mogelijkheid om de achtergrond van je webinar te wijzigen naar ieder gewenst beeld. Wil je het beeld vullen met je logo, of een webinar geven op het strand? Door middel van een green screen en de juiste techniek zijn de opties eindeloos. Hoe kun je met al deze mogelijkheden toch het meeste uit je webinar én het green screen halen?

 

Yourwebinar

 

Wat is een green screen

Voordat je al je ideeën loslaat op ons green screen, is het verstandig om te weten wat een green screen eigenlijk is. Een green screen is een techniek waarbij een groen doek de mogelijkheid geeft om tijdens het filmen, deze te wijzigen naar elk gewenst beeld. Misschien wel het bekendste voorbeeld: het weerbericht. Iedere dag maken weermannen en weervrouwen gebruik van een green screen. Ze staan voor het groene doek, en zien zelf de weerkaart niet verschijnen. Deze wordt door middel van  technieken geprojecteerd.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nu je weet wat een green screen is, is het tijd om je creativiteit erop los te laten. Wil je een effen kleur? Of kies je voor een achtergrond met locatie, of het logo van de organisatie? Het is mogelijk om zowel een stilstaand als bewegende achtergrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de achtergrond niet belangrijker wordt dan het verhaal dat je wil uitdragen tijdens je webinar. Een green screen kan al gauw te druk worden. Een belangrijke tip is om geen achtergrond te kiezen met mensen of een niets toevoegend beeld. De presentator moet natuurlijk niet wegvallen in de achtergrond!

 

Een presentatie als achtergrond

Het is niet alleen mogelijk om een achtergrond op maat te maken, ook de PowerPoint kan als achtergrond worden gebruikt. De presentator staat voor de PowerPoint. Hierdoor is er geen afleiding mogelijk van de achtergrond omgeving. Wel is het verstandig om rekening te houden met de content die je op de PowerPoint plaatst. Het is niet de bedoeling dat de presentator voor de tekst of afbeelding gaat staan. Het beste is dan ook om je te houden aan ons format. Hierin is een duidelijk gebied aangegeven tot waar je content kan lopen.

 

Houd je aan het format

Er is minder ruimte tot beschikking wanneer je kiest voor een webinar waarbij de visuele presentatie als achtergrond functioneert. Dat er minder ruimte is, komt doordat de presentator bij gebruik van de gehele PowerPoint, voor je content zal gaan staan. Het maakt natuurlijk niet uit wanneer de presentator voor een deel van de huisstijl of achtergrond van je PowerPoint staat. Je kunt hier een format downloaden, waardoor je ervoor zorgt dat de presentator niet voor de tekst gaat staan.

 

Heb je ondanks de informatie nog geen idee hoe een webinar met green screen eruitziet? Bekijk hieronder het webinar ‘Contentmarketing’ van Learnit Training. Doet de video het niet? Je kunt de video ook bekijken via de volgende link.

 

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.