3 tips van onze webinar technici

19 maart 2018 door Yourwebinar

 

De digitale wereld blijft zich in een razendsnel tempo ontwikkelen. Zo ook webinars! Om op de hoogte te blijven van de technieken, heeft onze webinar technici drie belangrijke tips voor je. Heb je nog nooit een webinar georganiseerd, of is het al een tijdje geleden dat je een webinar hebt georganiseerd? Lees dan vooral verder!

 

webinar techniek - Yourwebinar

 

Houd je aan het format

Voorafgaand aan het webinar krijg je een PowerPoint format toegestuurd. Dit format is van belang voor een webinar met een green screen. Belangrijk in het format is de afmeting van de PowerPoint, maar ook de lijnen die aangeven tot waar je content mag lopen.

 

Wij merken vaak dat er niet altijd naar het format wordt gekeken. Of dat er niet altijd aan wordt gehouden. Dit kan vervelend zijn voor je kijkers tijdens het webinar. Zo kunnen tekst en afbeeldingen uit verhouding worden weergegeven, zodra je de PowerPoint in de verkeerde afmetingen aanlevert.

 

Daarnaast kan het voorkomen dat je deelnemers niet alles van de content kunnen zien. Dit gebeurd zodra je niet kijkt naar de aangegeven ruimte, en content tot voorbij de lijnen laat lopen. Tijdens het webinar zal de presentator voor de content komen te staan.

 

Voorkom daarom dat de content niet zichtbaar is door te lange teksten, of te grote afbeeldingen. Houd je aan het format en content zal duidelijk en in verhouding blijven.

 

Voer veranderingen op tijd door

Stuur je PowerPoint binnen de aangegeven tijd op! Zo kunnen kleine foutjes nog worden aangepast. Dat de spelling of grammatica niet klopt komt vaker voor dan je denkt!

 

Zorg er ook voor dat je niet op de het laatste moment nog allemaal veranderingen moet doorvoeren. Dit kost onnodig tijd. Deze tijd had je kunnen gebruiken om het webinar nog eens door te lopen, of om de laatste voorbereidingen te treffen.

 

Naast dat het tijd kost om op het laatste moment veranderen door te voeren, kan het ook voor verwarring zorgen tijdens het live-webinar. Het kan ervoor zorgen dat je het verhaal kwijt raakt, in de war raakt met verschillende slides of zelfs helemaal dicht slaat. Dat wil je toch voorkomen? Maak daarom geen (grote) aanpassingen voor het webinar wordt uitgezonden!

 

webinar techniek - Yourwebinar

 

Zorg voor kwaliteit

Gebruik je afbeeldingen of video in je presentatie? Maak dan alleen gebruik van afbeeldingen met een goede resolutie, of video in de beste kwaliteit. Je wilt toch niet dat je deelnemers moeten kijken naar onduidelijke afbeeldingen, of video’s van slechte kwaliteit?

 

Een handige tip voor het gebruik van kwalitatief goede content is, om je PowerPoint op verschillende apparaten te testen. Zo krijg je de presentatie op verschillende groottes en schermen te zien, en weet je zeker dat je geen slechte afbeeldingen of video’s gebruikt.

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.