Waarom een webinar organiseren?

6 september 2017 door Yourwebinar

 

Het organiseren van een webinar geeft veel verschillende mogelijkheden. Organiseer je regelmatig een seminar of een presentatie voor publiek? Of twijfel je nog of een webinar voor jou geschikt is? Overweeg dan om een webinar te organiseren! Aan een webinar zitten veel voordelen die voor jou én je organisatie van belang kunnen zijn.

 

Webinar organiseren: alle voordelen | Yourewbinar

 

Een toegankelijke oplossing

Bij de presentatie voor een fysiek publiek komt meer organisatie kijken dan bij een webinar. Je publiek komt uit alle hoeken van het land om bij je presentatie aanwezig te zijn. Is er plots een file of rijdt het openbaar vervoer niet? Als deelnemer heb je dan pech, en mis je helaas de presentatie. Een webinar organiseren in de studio of op locatie biedt dan vele voordelen.

 

Een groot voordeel van een webinar is, dat het voor een deelnemer veel gemakkelijker is om te volgen. Er hoeft vooraf geen software gedownload te worden. Ook is een webinar op alle schermen beschikbaar. Wil jij het webinar volgen op je laptop, thuis op de bank? Het maakt niet uit op welk device je het webinar wil volgen. Elk apparaat  is mogelijk. Je kunt het webinar zelfs volgen op je mobiel! Deze toegankelijkheid voor deelnemers is een groot voordeel wanneer je besluit een webinar te organiseren.

 

Interactieve opties

Wat een webinar biedt, en een seminar niet biedt is interactie. Een seminar mist vaak de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tijdens een webinar heb je voor, gedurende en na afloop van het webinar de kans om je vraag te stellen via de live chat. Deze vragen kunnen direct beantwoord worden! Zowel door een moderator als door de presentator in het live webinar.

 

Daarnaast heb je de optie tot het stellen van poll vragen. Door middel van de poll en live chat krijg je een goede kijk op je doelgroep. Ook kun je peilen wat ze van het webinar vinden, en wat je eventueel voor een volgende keer kunt veranderen. Ook kun je na afloop van het webinar een evaluatie naar je deelnemers verzenden. De interactie bij een webinar is een groot voordeel, die je bij een presentatie of seminar mist.

 

De webinar registratie

Sta je voor een presentatie in de file, of heb je net je trein gemist? Dan mis je helaas de presentatie! Bij een webinar is dit geen probleem. Ben je onverwacht verhinderd voor het live webinar? Dit is geen probleem. Na afloop van het webinar ontvang je de webinar registratie in je inbox. Deze kun je op elk moment terugkijken.

 

Niet alleen voor het verhinderen van de presentatie is een registratie een groot voordeel. Bij de meeste presentaties heb je niet de mogelijkheid deze terug te kijken of te lezen. Dit houdt in dat je alle informatie in een keer goed moet opslaan. Ook wanneer de presentatie iets te snel gaat, kun je deze niet terugspoelen of opnieuw afspelen. Dankzij de mogelijkheid tot videoregistratie bij een webinar, kun je de informatie na afloop van het live webinar rustig terugkijken in je eigen tempo.

 

Het opbouwen van een klantenbestand

Voordat je een webinar kunt volgen moet je je als deelnemer registreren. Bij een presentatie is een registratie vaak niet nodig. Zo kom je vaak op uitnodiging van een organisatie. De gegevens die je achterlaat bij de inschrijving van een webinar, kunnen naderhand gebruikt worden om een band op te bouwen met de deelnemer. Zo kun je de gegevens gebruiken voor het verzenden van een advertentie geschikt voor de deelnemer. Ook kun je de deelnemer meenemen in toekomstige mailings en nieuwsbrieven. Een webinar biedt de mogelijkheid om een klantenbestand op te bouwen. Een groot voordeel dus!

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via: 020 636 91 78.